Vandenbroucke/Kempen maakt beeldend muziektheater. Klank en beeld botsen, schuren en kraken, om daarna te versmelten tot po√ęzie. Dit jonge collectief doet u aangenaam trippen. Hun producties zijn onderdompelingen in schizofrene wateren. Ze vragen niet om cognitief gevat te worden, wel gevoelsmatig. Waar het werk zich soms verliest in kinderlijke melancholische universa, drijft het op tijd weer boven in een kale, herkenbare realiteit. Vandenbroucke/Kempen banaliseert en heeft lief, houdt van de mens en zijn gebreken.

Met een achtergrond in zowel muziek als theater poogt Vandenbroucke/Kempen nu beide disciplines -zowel het acteren als het musiceren- te combineren. Het collectief is steeds op zoek naar theatrale muzikale concepten waarin de scheidingslijnen tussen acteur en muzikant gaan vervagen. Door ook beeldend te werk te gaan, hun fysieke kwaliteiten niet te schuwen, ten gepaste tijde ruimte te laten voor lichtheid en humor en misschien dat punt te raken waar de muzikant en de acteur willen versmelten tracht Vandenbroucke/Kempen het huidige muziektheaterlandschap bij te kleuren. 


Elias Vandenbroucke is maker, speler, muzikant en zanger. In 2016 behaalde hij zijn Master in het Drama aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Elias ontwikkelde een zeer diverse speelstijl bij uiteenlopende gezelschappen. In zijn masterjaar toerde hij met 'Fight Night' en 'A Game of You' van het Gentse gezelschap Ontroerend Goed en speelde in 'This Place Is Looking For Better Man' van Tg Elektra in Het Paleis. Uit nieuwsgierigheid voor andere theaterscholen en methodes stond hij op de planken met masterstudenten van het RITS o.l.v Thomas Bellinck en Chiel Van Berckel. Na tal van andere zijprojecten als speler en componist maakte hij met Gode Kempen 'KLUSTER'. Naast de planken geeft hij workshops life-soundscaping.

Gode Kempen

Elias Vandenbroucke

by Arber Sefa
by Arber Sefa

Na jaren van reizen, straatmuziek, zware rock'n roll en een resem bands van verschillende pluimage zocht Gode Kempen zijn toevlucht in Antwerpen. Ook hij behaalde hier zijn Master diploma Drama op het Koninklijk Conservatorium. Als speler, componist, zanger en maker is hij actief in verschillende bands. In het theater varieert zijn functie van muzikant tot speler, van dramaturg tot regisseur.